Yhteistyössä

Meeting Point Espoo

Oppilaitokset
Taiteilijat ja opettajat

Sara Gurevitsch

Sara Gurevitsch, koreografi

Sara Gurevitsch on helsinkiläinen tanssitaiteilija. Hän on valmistunut tanssijaksi Statens Scenekunst skole, Kööpenhaminasta ja koreografiksi Taideyliopiston Teatterikorkeakoulusta. Saran viimeisimmissä töissä, kuten ”Järkäle ja asetelmia” -teoksessa, kehon olosuhteet ja tanssi sitoutuvat tiiviisti toisiinsa. Omien teostensa lisäksi, Gurevitsch työskentelee säännöllisesti myös esiintyjänä ja työryhmän jäsenenä muiden taiteilijoiden teoksissa ja ryhmittymissä, sekä toimii erilaisissa tehtävissä tanssin ja koreografian parissa. ”Meeting Point Espoo -projektissa minua viehättää erityisesti nuorten suuri määrä, ja olen todella innoissani taiteellisesta yhteistyöstä heidän kanssa.”


Taruelma Heikkinen, sirkustaiteilija

Taruelma Heikkinen on pitkän linjan sirkusalan ammattilainen, joka on aloittanut sirkusharrastamisen jo alakouluiässä. Taruelman ominta aluetta ovat sirkuksen opettaminen ja luova työskentely sirkuksen eri rooleissa. Sirkusopettajana Taruelma on toiminut Espoon sirkus- ja teatterikoulu Eskossa jo 20 vuotta. Taruelman omat sirkuslajit ovat kontaktikepit ja esinemanipulaatio. ”Parasta sirkuksessa on vapaus: voi olla oma itsensä ja luoda uutta ilman taiteellisia rajoja”.


Tanja Huotari, tanssinopettaja, tanssija, koreografi ja näyttelijä

Tanja Huotari on pitkänlinjan tanssi- ja teatteriammattilainen, joka on valmistunut englantilaisesta Laine Theatre Performing Arts -koulusta musiikkiteatteriartistiksi ja tanssinopettajaksi. Hän on työskennellyt lukuisissa produktioissa ympäri Suomea. Meeting Point Espoo -hankkeessa Tanja toimii ohjaavana opettajana Espoon Tanssiopiston opiskelijoille. ”On ihanaa, että tällainen teos tehdään. Tästä jää nuorille upea muisto nuoruuden harrastusvuosista. He saavat valtavasti kokemusta esiintymisestä, muista taiteenlajeista ja teatteriproduktion valmistamisesta.”


Aino Juutilainen

Aino Juutilainen, säveltäjä

Aino Juutilainen toimii aktiivisesti säveltäjänä, muusikkona ja äänisuunnittelijana. Hän valmistui vuonna 2013 Tanskan Kuninkaallisesta Musiikkiakatemiasta sellonsoiton maisteriksi. Aino on luonut uraa erityisesti taiteiden välisissä projekteissa, joissa hän on saanut toteuttaa itseään monipuolisesti: viimeisimpiä projekteja ovat äänisuunnittelu Jaetut tilat -installaatioon kesällä 2021 ja kesällä 2022 sekä musiikin säveltäminen Circus Maximuksen monitaiteelliseen esitykseen Hajoaminen. Lisäksi Aino johtaa AINON-yhtyettä. ”Klassisten opintojen ohella improvisoin paljon, ja sitä kautta kiinnostuin säveltämisestä.”


Jussi Kontinen

Jussi Kontinen, muusikko ja pedagogi

Jussi Kontinen toimii sähkökitaransoiton opettajana ja bändikokoonpanojen ohjaajana Musiikkiopisto Avoniassa sekä sivutoimisena tuntiopettajana Sibelius-Akatemiassa. Muusikkona Jussi on soittanut eri tyylistä rytmimusiikkia monissa eri kokoonpanoissa. Vuodesta 2022 lähtien hän on julkaissut myös omaa musiikkia sooloartistina. Jussi valmistui musiikkipedagogiksi Helsingin konservatoriosta vuonna 2000 ja musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemian musiikkikasvatuksen aineryhmästä vuonna 2008. ”Meeting Point Espoo on ainutlaatuinen kokemus ja mahdollisuus sekä nuorille, että myös meille opettajille ja taiteilijoille.”


Heidi Korhonen, TeM, teatteriopettaja

Heidi Korhonen toimii päätoimisena teatteriopettajana ja teatterilinjan linjavastaavana Espoon sirkus- ja teatterikoulu Eskossa. Hän on opettanut teatteritaidetta Eskossa 10 vuotta. Heidi on valmistunut teatteritaiteen maisteriksi Teatterikorkeakoulusta. ”Teatterissa parasta ovat yhdessä tekeminen ja yhdessä ajatteleminen. Ne laajentavat käsitystä itsestä, toisista ja maailmasta.”


Michelle Orenius

Michelle Siriya Orenius, dramaturgi

Michelle Siriya Orenius työskentelee pääasiassa esittävien taiteiden parissa, ja kirjoittaa sekä näyttämölle että ruudulle. Michelle opiskelee Teatterikorkeakoulussa dramaturgian ja näytelmän kirjoittamisen maisteriohjelmassa. ”Erityisesti minua kiinnostavat tarinankerronta, kielen muuttuminen ja ajan luonne.”


Anna Raatikainen

Anna Raatikainen, lavastaja

Anna Raatikainen (1981) työskentelee lavastajana ja kuvataiteilijana. Hän on valmistunut taiteen kandidaatiksi Aalto-yliopistosta ja opiskelee esittävien taiteiden maisteriohjelmassa Teatterikorkeakoulussa. ”Taiteilijana minua kiinnostavat tällä hetkellä soveltava ja sosiaalinen teatteri, sekä omat henkilökohtaiset projektini kuvataiteilijana. Meeting Point Espoossa mielekkäintä ovat yhteisöllisyys, osallistaminen, ja vuorovaikutuksessa tapahtuva molempiin suuntiin oppiminen.”


David Sandvist

David Sandqvist, ohjaaja

David Sandqvist (1995) on suomalainen teatteriohjaaja, käsikirjoittaja ja näyttelijä, joka valmistuu Teatterikorkeakoulun Ohjauksen koulutusohjelmasta keväällä 2022. Sandqvist on työskennellyt niin ohjaajana, näyttelijänä kuin opettajanakin. Ohjaajana Sandqvist on työskennellyt muiden muassa Svenska Teaternissa, Teatteritalo Universumissa ja Hangon Teatteritreffeillä. ”Ohjaajana olen kiinnostunut ihmisen sisäisen maailman näyttämöllistämisestä.”


Tony Sikström, äänisuunnittelija

Tony Sikström on helsinkiläinen äänisuunnittelija, säveltäjä ja teatterikapellimestari. Hän on työskennellyt muiden muassa Tampereen työväenteatterissa, Svenska teaternissa, Kansallisteatterissa, Zodiakilla, Vaasan kaupunginteatterissa sekä Porin teatterissa. Töiden lisäksi hän opiskelee Taideyliopiston teatterikorkeakoulussa äänisuunnittelun koulutusohjelmassa. ”Taiteilijana minua kiinnostavat erityisesti ihmisyyden moninainen ja monialainen tutkiminen, ja sen näyttämöllistäminen.”


Eeva Varmola, puvustaja

Eeva Varmola (1983) on ompelija ja hän toteuttaa puvustuksia eri esiintymisaloille; teatteriin, tanssiin, sirkukseen ja tv-tuotantoihin. Eeva on työskennellyt muiden muassa Suomen kansallisoopperan ja -baletin, Suomen Komediateatterin ja Q-teatterin kanssa. Eeva on valmistunut artesaaniksi vuonna 2012 ja hänellä on myös teatteripukuompelun jatkotutkinto. ”Annan nuorille suuren suunnitteluvastuun pukujen osalta. On ihanaa huomata, kuinka loistavia ideoita heiltä tulee.”

Muut yhteistyökumppanit

Annika Mylläri

Annika Mylläri, tohtorikoulutettava, Jyväskylän yliopisto

”Väitöskirjassani tutkin moninaisia taiteellisia projekteja, oppijalähtöisyyttä ja yhteisöllisyyttä osallisuuden viitekehyksen kautta. Meeting Point Espoo on ensimmäinen tutkimusprojektini ja lähden innolla tutkimaan prosessia ja pedagogiikkaa tällaisessa monitaiteellisessa projektissa ja miettimään kysymyksiä, kuten: mitä taiteiden välinen yhteistyö voi olla, millainen kokemus saadaan, kun päästään itse tekemään sekä miten työ resonoi siinä yhteisössä, jossa se tehdään.”


Espoon kaupunginteatteri

Erik Söderblom, Espoon kaupunginteatterin johtaja

Rahoittajat


Espoon seudun kulttuurisäätiö